Primul set al intalnirilor de lucru dedicate panelurilor de prioritati

In cadrul proiectului de „Elaborare a Strategiei Nationale in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice şi inovarii pentru perioada 2014-2020” a avut loc primul set de intalniri de lucru dedicate panelurilor de prioritati.

Acest proces a demarat cu o procedura consultativa, in urma careia au fost propuse 13 domenii strategice candidate, pe baza rezultatelor obtinute din:

– colectarea, vizualizarea si analiza de date cantitative („hartile cunoasterii”) privind sectorul CDI romanesc (5000+ proiecte PNCDI, 600+ proiecte FP7, 500+ proiecte POS CCD, 7000+ brevete, peste 100.000 articole ISI Thomson, date despre 600.000+ firme obtinute printr-un parteneriat institutional dintre UEFISCDI si Registrul Comertului);

– analiza abordarii domeniilor prioritare in mai multe documente strategice sau programatice internationale (peste 20 de state, majoritatea membre UE, si Horizon 2020);

– analiza pietei de CDI din Romania (contractata separat de MEN si elaborata de JASPERS / ARUP).

Cele 13 domenii candidate mentionate sunt menite sa structureze dezbaterea privind prioritatile nationale de CDI. In aceasta faza, fiecare domeniu este explorat si rafinat de un panel de specialisti . Intr-o etapa ulterioara, rezultatul activitatii fiecarui panel va fi supus unei consultari extinse, care sa permita, in cele din urma, restrangerea numarului de domenii candidate la un set redus de prioritati strategice finale.

Evenimentul a reunit peste 150 de actori relevati din sistemul national de cercetare-dezvoltare-inovare, atat din zona pubilca cat si din cea privata.

Copyright © 2021 cdi2020.ro. Toate drepturile rezervate.